Hello,

    The issue where a student menu was being displayed instead of a tutor menu had been fixed by Matthias Crauwels some time ago but I'm not sure whether it ever had an official release. The original fix was reverted for the 3.0.0 release as users had reported problems logging in as admins.

I believe I've now fixed both issues so have added the fix to the 3.0.0 branch. I will probably look to release a new version later today. The development that will be included in the new release is as follows:

Fixed

Security

More information can be found in the project's changelog,

Many thanks,

Andrew Millington
Learning Applications Development Team Manager | Digital Learning Applications and Media
Tel: +44 (0)131 651 1266 | H West, Argyle House, Edinburgh, EH3 9DR

On 05/11/2018 17:40, Andrew Millington wrote:
[log in to unmask]">

Hi All,

    I've raised an issue to look into this https://github.com/WebPA/WebPA/issues/33. As Stephen has mentioned, please report any bugs you encounter so we can log and fix them. I will look into deploying a fix for this in the coming days once I have established what the cause is. I'm also going to take a look at the long standing LDAP integration issues when I get a chance as well. As Mark noted, WebPA has recently had a fairly significant update to make it compatible with the latest versions of PHP and I intend to continue updating the system/fixing bugs so any requests for improvements or bug reports are very much appreciated,

Many thanks,

Andrew Millington
Learning Applications Development Team Manager | Digital Learning Applications and Media
Tel: +44 (0)131 651 1266 | H West, Argyle House, Edinburgh, EH3 9DR

On 02/11/2018 10:46, FINDLAY Mark wrote:
[log in to unmask]">
We've had a look on the database and it turns out the user has had the 
student role on 2 assessments. Roles look right in Learn and on the 
assessment.

Thank you for the suggestions folks, we'll change 'all' roles to tutor, 
and see if that fixes the issue. If it does I'll ask our developer if 
he's willing to have a go at a fix, and push back to community (he's on 
leave just now so I can't commit to that just now).

Mark


On 01/11/2018 16:27, Stephen P Vickers wrote:
Mark, the other thing to check is the role the user has in Learn and 
that this role has been mapped to an LTI Instructor role when setting 
up the WebPA tool.  For example, if the user is a Teaching Assistant 
in Learn, make sure that Teaching Assistants are mapped as Instructors 
in the WebPA LTI tool configuration.

Stephen

On 01/11/18 15:54, FINDLAY Mark wrote:
If this turns out to be that issue, we've asked our apps folks to check
database for user type in all courses, rather than just the affected
one. We have a developer who has released an updated version of WebPA
for php v7 recently, I'll ask him to have a looksee...

Mark.


On 01/11/2018 15:46, Stephen P Vickers wrote:
Has the bug been reported anywhere? This is the first time I have
heard about it.  That is the first step in getting it fixed. Once
known within the community I suspect there will be someone willing to
fix it. Details of how to replicate the issue are always valuable as
they can save a lot of time in identifying the cause. Reports should
also include details of the versions of code being used.

Stephen

On 01/11/18 15:38, Danny Monaghan wrote:
Given the lack of updates for years, how likely is a big fix going to
be?

Danny

*Danny Monaghan*MEd, FHEA_
_Senior Learning Technologist

__

Digital Learning Team
Academic Programmes and Student Engagement
University of Sheffield
210 Portobello
Sheffield
S1 4AE

__

Tel: 0114 222 0403 <tel:0114%20222%200403>_
_Mob: 07595 462281 <tel:07595%20462281>

__

Learning Technologies Team of the Year 2017
<https://www.sheffield.ac.uk/staff/news/technology-enhanced-learning-team-award-1.727797> 


Learning Technologies blog
<http://learningtechnologiesteam.blogspot.com/>

__

Please think green!  Only print this email if you need to



On Thu, 1 Nov 2018 at 14:59, Stephen P Vickers
<[log in to unmask]
<mailto:[log in to unmask]>> wrote:

     This sounds like a serious bug and the suggested workaround
presumably
     means that the user will be given tutor access to modules on
which they
     should only be a student.  Has anyone submitted a fix for this 
bug?

     Stephen

     On 01/11/18 14:47, Danny Monaghan wrote:
      > This is a bug that we've suffered with for years. If anyone 
with
     a tutor
      > role has ever been enrolled as a student then they lose their
     tutor view
      > to everything.
      >
      > To fix it you have to change /pa2_user_module.user_type/  
to 'T'
     for all
      > instances for that user, then they get the tutor view back.
      >
      > Danny
      >
      > *Danny Monaghan*MEd, FHEA_
      > _Senior Learning Technologist
      >
      > __
      >
      > Digital Learning Team
      > Academic Programmes and Student Engagement
      > University of Sheffield
      > 210 Portobello
      > Sheffield
      > S1 4AE
      >
      > __
      >
      > Tel: 0114 222 0403 <tel:0114%20222%200403>_
      > _Mob: 07595 462281 <tel:07595%20462281>
      >
      > __
      >
      > Learning Technologies Team of the Year 2017
      >
<https://www.sheffield.ac.uk/staff/news/technology-enhanced-learning-team-award-1.727797> 

      >
      > Learning Technologies blog
     <http://learningtechnologiesteam.blogspot.com/>
      >
      > __
      >
      > Please think green!  Only print this email if you need to
      >
      >
      >
      > On Thu, 1 Nov 2018 at 13:51, FINDLAY Mark 
<[log in to unmask]
     <mailto:[log in to unmask]>
      > <mailto:[log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>>>
wrote:
      >
      >
      >     Hi,
      >
      >     We have a user who has set up a WebPA assessment in our 
Learn
     instance.
      >     In learn he can edit the assessment as you would expect,
     however in
      >     WebPA he appears to have a student view, and gets a 
message
     informing
      >     him he has no assessments available, nor the ability to
     create any.
      >
      >     If we query the user type in the database for this 
user, he
     returns as
      >     user_type: T which is presumably tutor, and what is 
expected.
      >
      >     Any ideas in the hive as to what might be happening here?
      >
      >     Thanks in advance,
      >     Mark.
      >
      >     --
      >     Mark Findlay
      >     Service Manager
      >     Digital Learning Applications & Media
      >     University of Edinburgh
      >
      >     Tel: (0131 6) 51 6543
      >     Email: [log in to unmask] 
<mailto:[log in to unmask]>
     <mailto:[log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>>
      >
      >     Team blog: thinking.is.ed.ac.uk/dlam/
     <http://thinking.is.ed.ac.uk/dlam/>
      >     <http://thinking.is.ed.ac.uk/dlam/>
      >
      >
      >     --
      >     The University of Edinburgh is a charitable body,
registered in
      >     Scotland, with registration number SC005336.
      >
      >
      >
      >
  ######################################################################## 

      >
      >     To unsubscribe from the WEBPA list, click the following 
link:
      > https://www.jiscmail.ac.uk/cgi-bin/webadmin?SUBED1=WEBPA&A=1
      >
      >
      >
------------------------------------------------------------------------ 

      >
      > To unsubscribe from the WEBPA list, click the following link:
      > https://www.jiscmail.ac.uk/cgi-bin/webadmin?SUBED1=WEBPA&A=1
      >

######################################################################## 


     To unsubscribe from the WEBPA list, click the following link:
https://www.jiscmail.ac.uk/cgi-bin/webadmin?SUBED1=WEBPA&A=1


------------------------------------------------------------------------ 


To unsubscribe from the WEBPA list, click the following link:
https://www.jiscmail.ac.uk/cgi-bin/webadmin?SUBED1=WEBPA&A=1

######################################################################## 


To unsubscribe from the WEBPA list, click the following link:
https://www.jiscmail.ac.uk/cgi-bin/webadmin?SUBED1=WEBPA&A=1
########################################################################

To unsubscribe from the WEBPA list, click the following link:
https://www.jiscmail.ac.uk/cgi-bin/webadmin?SUBED1=WEBPA&A=1


To unsubscribe from the WEBPA list, click the following link:
https://www.jiscmail.ac.uk/cgi-bin/webadmin?SUBED1=WEBPA&A=1