Print

Print


You should get a more detailed error message logged in the bb-services log 
file.  If not, try adding a custom parameter of debug=true to the launch; 
this should cause the more technical error to be displayed to be user.

Stephen


On 27 November 2017 10:46:29 a.m. Tom Salyers <[log in to unmask]> 
wrote:

> Hi, Stephen.
>
> We've got a test environment with a more recent version of the building
> block installed (3.2.1), which I decided to test with before trying to
> update the one on our staging server. It's behaving even more oddly. The
> LTI settings are (as far as I can tell) identical to the other system, but
> one course with a couple of existing WebPA links will connect and show me
> the WebPA page in a frame as you'd expect. Any subsequent links we add,
> though, come back with a "Sorry, there was an error connecting you to the
> application" message, and I can't find any indication of what's wrong in
> the logs.
>
> As far as I can see, the WebPA server has everything installed that it
> needs; MySQL has the proper tables set up, the PHP extension is installed
> where it needs to be, and so on. Do you have any idea what might be going
> on? Thanks in advance--this one is stumping me a bit.
>
> --
> Tom Salyers
> VLE Developer
>
> The University of Sheffield
> Corporate Information & Computing Services (CiCS)
> 10-12 Brunswick Street
> Sheffield, S10 2FN
> Tel:  0114 222 1141
> [log in to unmask]
>
> On Thu, Nov 16, 2017 at 9:56 AM, Stephen P Vickers <
> [log in to unmask]> wrote:
>
>> Yes, settings are not lost when the building block is deleted or updated.
>>
>> Stephen
>>
>> On 16/11/17 09:24, Tom Salyers wrote:
>>
>>> Stephen--
>>>
>>> Regarding updating the LTI building block...will it retain its existing
>>> tool settings? Or if not, is there a way to export them all?
>>>
>>> --
>>> Tom Salyers
>>> VLE Developer
>>>
>>> The University of Sheffield
>>> Corporate Information & Computing Services (CiCS)
>>> 10-12 Brunswick Street
>>> Sheffield, S10 2FN
>>> Tel:  0114 222 1141
>>> [log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>
>>>
>>> On Tue, Nov 14, 2017 at 3:42 PM, Smith, John <[log in to unmask]
>>> <mailto:[log in to unmask]>> wrote:
>>>
>>>     Hi Tom
>>>
>>>
>>>     ?Ha ha, sorry I didn't notice that. It does seem strange though that
>>>     you are experiencing LTI issues with 2 system at a similar time...
>>>
>>>
>>>     Regards,
>>>
>>>     John Smith
>>>     Learning Technologist | School of Health & Life Sciences
>>>
>>>     T: +44 (0)141 331 3989 <tel:+44%20141%20331%203989> | E:
>>>     [log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>
>>>     Glasgow Caledonian University, Cowcaddens Road, Glasgow, G4 0BA,
>>>     Scotland, United Kingdom
>>>
>>>     **** Please note all Learning and Teaching enquiries MUST be sent to
>>>     our shared Blended Learning inbox at [log in to unmask]
>>>     <mailto:[log in to unmask]> and one of the School Learning
>>>     Technologists will respond. ****
>>>     ------------------------------------------------------------
>>> ------------
>>>     *From:* WebPA <[log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>>
>>>     on behalf of Tom Salyers <[log in to unmask]
>>>     <mailto:[log in to unmask]>>
>>>     *Sent:* 14 November 2017 15:38
>>>
>>>     *To:* [log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>
>>>     *Subject:* Re: Blackboard integration
>>>     Hi, John.
>>>
>>>     Heh. Yeah, that's actually me there. I'm having the same problem in
>>>     two places, it seems.
>>>
>>>     --
>>>     Tom Salyers
>>>     VLE Developer
>>>
>>>     The University of Sheffield
>>>     Corporate Information & Computing Services (CiCS)
>>>     10-12 Brunswick Street
>>>     <https://maps.google.com/?q=10-12+Brunswick+Street%0D+Sheffi
>>> eld,+S10&entry=gmail&source=g>
>>>     Sheffield, S10
>>>     <https://maps.google.com/?q=10-12+Brunswick+Street%0D+Sheffi
>>> eld,+S10&entry=gmail&source=g>
>>>     2FN
>>>     Tel:  0114 222 1141
>>>     [log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>
>>>
>>>     On Tue, Nov 14, 2017 at 3:35 PM, Smith, John <[log in to unmask]
>>>     <mailto:[log in to unmask]>> wrote:
>>>
>>>         Here's a link
>>>         http://www.xerte.org.uk/index.php?option=com_kunena&view=top
>>> ic&catid=10&id=1403&Itemid=759&lang=en#4796
>>>         <http://www.xerte.org.uk/index.php?option=com_kunena&view=
>>> topic&catid=10&id=1403&Itemid=759&lang=en#4796>
>>>         ?
>>>
>>>
>>>         Regards,
>>>
>>>         John Smith
>>>         Learning Technologist | School of Health & Life Sciences
>>>
>>>         T: +44 (0)141 331 3989 <tel:+44%20141%20331%203989> | E:
>>>         [log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>
>>>         Glasgow Caledonian University, Cowcaddens Road, Glasgow, G4 0BA,
>>>         Scotland, United Kingdom
>>>
>>>         **** Please note all Learning and Teaching enquiries MUST be
>>>         sent to our shared Blended Learning inbox at [log in to unmask]
>>>         <mailto:[log in to unmask]> and one of the School Learning
>>>         Technologists will respond. ****
>>>         ------------------------------------------------------------
>>> ------------
>>>         *From:* WebPA <[log in to unmask]
>>>         <mailto:[log in to unmask]>> on behalf of Tom Salyers
>>>         <[log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>>
>>>         *Sent:* 14 November 2017 15:32
>>>         *To:* [log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>
>>>         *Subject:* Re: Blackboard integration
>>>         I'll have to check with my coworkers, but I think no one is
>>>         entirely sure when it stopped working properly, unfortunately--I
>>>         get the impression WebPA wasn't heavily used (if it was used at
>>>         all) over the summer. I'll try updating the building block and
>>>         I'll let you know what happens.
>>>
>>>         --
>>>         Tom Salyers
>>>         VLE Developer
>>>
>>>         The University of Sheffield
>>>         Corporate Information & Computing Services (CiCS)
>>>         10-12 Brunswick Street
>>>         <https://maps.google.com/?q=10-12+Brunswick+Street%0D+Sheffi
>>> eld,+S10&entry=gmail&source=g>
>>>         Sheffield, S10
>>>         <https://maps.google.com/?q=10-12+Brunswick+Street%0D+Sheffi
>>> eld,+S10&entry=gmail&source=g>
>>>         2FN
>>>         Tel:  0114 222 1141
>>>         [log in to unmask] <mailto:[log in to unmask]>
>>>
>>>         On Tue, Nov 14, 2017 at 3:23 PM, Stephen P Vickers
>>>         <[log in to unmask]
>>>         <mailto:[log in to unmask]>> wrote:
>>>
>>>             I see no reason why it should not be working with that
>>>             version of Learn 9.  Have you seen it working since
>>>             upgrading to Q2 2017?  However, the version of the building
>>>             block is now 2.5 years old, I would recommend that you try
>>>             updating this to see if that has any effect.
>>>
>>>             Stephen
>>>
>>>             On 14/11/17 15:14, Tom Salyers wrote:
>>>
>>>                 Installation details in Blackboard says we're running
>>>                 3200.0.2-rel.37+f07d42b, and the BasicLTI building block
>>>                 version is 3.1.0.
>>>
>>>                 --
>>>                 Tom Salyers
>>>                 VLE Developer
>>>
>>>                 The University of Sheffield
>>>                 Corporate Information & Computing Services (CiCS)
>>>                 10-12 Brunswick Street
>>>                 <https://maps.google.com/?q=10
>>> -12+Brunswick+Street+%0D+Sheffield,+S10&entry=gmail&source=g>
>>>                 Sheffield, S10
>>>                 <https://maps.google.com/?q=10
>>> -12+Brunswick+Street%0D+Sheffield,+S10+%3Chttps://maps.
>>> google.com/?q%3D10-12%2BBrunswick%2BStreet%250D%2BSheffield,
>>> %2BS10%26entry%3Dgmail%26source%3Dg%3E&entry=gmail&source=g>
>>>                 2FN
>>>                 Tel:  0114 222 1141
>>>                 [log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>                 <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>
>>>
>>>                 On Tue, Nov 14, 2017 at 3:10 PM, Stephen P Vickers
>>>                 <[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>                 <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>> wrote:
>>>
>>>                      What version of Learn 9 are you running and what
>>>                 version of the
>>>                      BasicLTI building block is installed?
>>>
>>>                      Stephen
>>>
>>>                      On 14/11/17 15:08, Tom Salyers wrote:
>>>
>>>                          Hi, Stephen.
>>>
>>>                          I know we had an upgrade back in mid-August,
>>>                 but I'll have to
>>>                          check to see if we've had any subsequent
>>>                 updates. We're using
>>>                          the BasicLTI building block, and as far as I
>>>                 can tell, all of
>>>                          the connections to the other tools are working
>>>                 all right with
>>>                          the exception of two--a second one to WebPA
>>>                 we've set up for
>>>                          testing (which doesn't work at all), and a link
>>>                 to Xerte.
>>>                          (Incidentally, the Xerte link is exhibiting
>>>                 some of the same
>>>                          persistent-link, one-entry-per-course behavior.
>>>                 I don't know if
>>>                 there's some connection between the tw
>>>                 <https://maps.google.com/?q=th
>>> ere's+some+connection+between+the+tw&entry=gmail&source=g>o
>>>                 problems.)
>>>
>>>                          --
>>>                          Tom Salyers
>>>                          VLE Developer
>>>
>>>                          The University of Sheffield
>>>                          Corporate Information & Computing Services (CiCS)
>>>                 10-12 Brunswick Street
>>>                 <https://maps.google.com/?q=10
>>> -12+Brunswick+Street+%0D+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+Sheffi
>>> eld,+S10&entry=gmail&source=g>
>>>                 Sheffield, S10
>>>                 <https://maps.google.com/?q=10
>>> -12+Brunswick+Street+%0D+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+Sheffi
>>> eld,+S10&entry=gmail&source=g>
>>>                 2FN
>>>                          Tel:  0114 222 1141
>>>                 [log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>                 <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>
>>>                          <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>                          <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>>
>>>
>>>
>>>                          On Tue, Nov 14, 2017 at 3:02 PM, Stephen P
>>> Vickers
>>>                          <[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>                          <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>
>>>                          <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>
>>>                          <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>>> wrote:
>>>
>>>                               This sounds like very odd behaviour.
>>>
>>>                               Has your Learn server been updated
>>>                 recently?  Are you using the
>>>                               BasicLTI building block to connect to
>>>                 WebPA, or the core LTI
>>>                               functionality in Learn 9, or something
>>>                 else?  Are all other LTI
>>>                               connections configured in the same way
>>>                 working?
>>>
>>>                               Stephen
>>>
>>>
>>>                               On 14/11/17 14:48, Tom Salyers wrote:
>>>
>>>                                   Hello, all.
>>>
>>>                                   We've got an odd problem with our
>>>                 WebPA installation, or
>>>                                   possibly with the way our Blackboard
>>>                 system is talking
>>>                          to it,
>>>                                   and I hope someone can give me an idea
>>>                 of what's going on.
>>>
>>>                                   After working normally for a while,
>>>                 recently (within
>>>                          the last
>>>                                   five to six months) WebPA has started
>>>                 behaving
>>>                          unexpectly. You
>>>                                   can still create a form and assessment
>>>                 and link to them
>>>                          from a
>>>                                   course in Blackboard, but then:
>>>
>>>                                   - Any subsequent WebPA entries created
>>>                 in that course
>>>                          will point
>>>                                   to the same assessment as the previous
>>>                 one.
>>>
>>>                                   - Any changes in one entry will be
>>>                 reflected in the
>>>                          other(s).
>>>
>>>                                   - Only one column will be created in
>>>                 the grade centre,
>>>                                   regardless of how many WebPA entries
>>>                 are on the course.
>>>
>>>                          This is just an educated specul
>>>                 <https://maps.google.com/?q=%C
>>> 2%A0+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+This+is+just+an+educated+specul&
>>> entry=gmail&source=g>ation--I'm
>>>                 new to WebPA, and
>>>                                   new-ish to Blackboard--but it sounds
>>>                 as if an initial
>>>                          database
>>>                                   record is being created when the first
>>>                 WebPA link is
>>>                          created,
>>>                                   and then every link after that points
>>>                 to the same record.
>>>
>>>                                   I could be wrong, of course. Has
>>>                 anyone had a similar
>>>                          problem,
>>>                                   or have any insight to what might be
>>>                 going on? Thanks
>>>                          in advance.
>>>
>>>                                   --
>>>                                   Tom Salyers
>>>                                   VLE Developer
>>>
>>>                                   The University of Sheffield
>>>                                   Corporate Information & Computing
>>>                 Services (CiCS)
>>>                 10-12 Brunswick Street
>>>                 <https://maps.google.com/?q=10
>>> -12+Brunswick+Street+%0D+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+%C2%
>>> A0%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+Sheffield,+S10&entry=gmail&source=g>
>>>                 Sheffield, S10
>>>                 <https://maps.google.com/?q=10
>>> -12+Brunswick+Street+%0D+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+%C2%
>>> A0%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+%C2%A0+Sheffield,+S10&entry=gmail&source=g>
>>>                 2FN
>>>                                   Tel:  0114 222 1141
>>>                 [log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>                 <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>
>>>                          <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>                          <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>>
>>>                                   <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>                          <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>
>>>                                   <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>
>>>                          <mailto:[log in to unmask]
>>>                 <mailto:[log in to unmask]>>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>         Glasgow Caledonian University is a registered Scottish charity,
>>>         number SC021474
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>     Glasgow Caledonian University is a registered Scottish charity,
>>>     number SC021474
>>>
>>>
>>>