JiscMail Logo
Email discussion lists for the UK Education and Research communities

Help for BLACKBOARD-USERGROUP Archives


BLACKBOARD-USERGROUP Archives

BLACKBOARD-USERGROUP Archives


BLACKBOARD-USERGROUP@JISCMAIL.AC.UK


View:

Message:

[

First

|

Previous

|

Next

|

Last

]

By Topic:

[

First

|

Previous

|

Next

|

Last

]

By Author:

[

First

|

Previous

|

Next

|

Last

]

Font:

Proportional Font

LISTSERV Archives

LISTSERV Archives

BLACKBOARD-USERGROUP Home

BLACKBOARD-USERGROUP Home

BLACKBOARD-USERGROUP  November 2014

BLACKBOARD-USERGROUP November 2014

Options

Subscribe or Unsubscribe

Subscribe or Unsubscribe

Log In

Log In

Get Password

Get Password

Subject:

Re: BLACKBOARD-USERGROUP Digest - 17 Nov 2014 to 18 Nov 2014 (#2014-4)

From:

Louise Faux <[log in to unmask]>

Reply-To:

Blackboard/Courseinfo userslist <[log in to unmask]>

Date:

Wed, 19 Nov 2014 11:34:18 +0000

Content-Type:

text/plain

Parts/Attachments:

Parts/Attachments

text/plain (1 lines)

Hi All,



We've had similar issues with images not showing in announcements / emails when sent through Blackboard. We were told that the resolution was to give permission to students to the image in the Content Collection as others have mentioned below, however I feel that this is a bit too convoluted to expect an academic to have to carry out so many steps just to send an announcement. It seems that it's affecting quizzes as well, and I expect it affects other tools when images are used. It would be really useful if everyone emails Blackboard about this issue asking for it to be fixed as we always get told that unless lots of people request it, it will not get fixed as it's not technically a "bug". Whilst it might not be a bug, I think that the setting should somehow be included in the tools themselves when setting up a new quiz / announcement / email, or they should re-think the process.



Kind regards,



Louise Faux

TEL Adviser (CBASS)

T +44 (0)1895 265196

 

Brunel University London

Brunel Educational Excellence Centre (BEEC)

Learning Technology Team

 

Bannerman Centre 019D, Brunel University London, Uxbridge, UB8 3PH, United Kingdom

www.brunel.ac.uk/ltt

 

Connect with Blackboard Learn on bbblearn.com



-----Original Message-----

From: Blackboard/Courseinfo userslist [mailto:[log in to unmask]] On Behalf Of BLACKBOARD-USERGROUP automatic digest system

Sent: 19 November 2014 00:05

To: [log in to unmask]

Subject: BLACKBOARD-USERGROUP Digest - 17 Nov 2014 to 18 Nov 2014 (#2014-4)



There are 4 messages totaling 393 lines in this issue.



Topics of the day:



  1. Images stop working in quizzes (4)



----------------------------------------------------------------------



Date:    Tue, 18 Nov 2014 12:18:12 +0000

From:    Alison Christie <[log in to unmask]>

Subject: Re: Images stop working in quizzes



Hiya,



We first experienced this problem when we migrated from WebCT to Blackboard SP8. We are now on BB April 2014 release and no longer experience this issue. We resolved it by adding students to the permissions of the image file in Course Files. The easiest approach would be to ensure instructors create a folder in Course Files for all images that will be used and add students to have read access to that folder.



We also recall issues with images being attached instead of embedded in the text editor.



Hope that helps



Alison



------------------------------



Date:    Tue, 18 Nov 2014 16:35:23 +0000

From:    "Voce, Julie K" <[log in to unmask]>

Subject: Re: Images stop working in quizzes



Hi Sharon,



This is interesting as one of the students who reported the issue to us was using Chrome. It's good to know that the image appears if the user right clicks on it to show picture.



Best wishes

Julie



From: Blackboard/Courseinfo userslist [mailto:[log in to unmask]] On Behalf Of Flynn, Sharon

Sent: 17 November 2014 16:24

To: [log in to unmask]

Subject: Re: Images stop working in quizzes



Hi Julie,



yes, we've seen this issue. It seems to affect just a small number of students and it took us some time to replicate. From the report:



Unfortunately the issue is anything but consistent. The issue sporadically appears in IE regardless of the version being used, i.e. we were able to produce the issue in IE11, IE10, IE9 and IE8.  However the test also operated perfectly on occasion for IE11, IE10, IE9 and IE8.



The one suggestion we have is that when an image doesn't appear, if the user "right clicks" on the area where the image should be and clicks on "show picture" the image will appear. Doing this does not impact the test, i.e. the screen doesn't refresh, etc.



Both chrome and Firefox did operate well for accessing this test, i.e. we had no issue launching the test in either browser.



At the moment, we are recommending the use of Chrome for any lab-based tests.



Sharon





________________________________

From: Blackboard/Courseinfo userslist [[log in to unmask]] on behalf of Voce, Julie K [[log in to unmask]]

Sent: 17 November 2014 15:57

To: [log in to unmask]

Subject: Images stop working in quizzes

Dear All,



We have had a couple of reports of images not working in quizzes for some students. This seems to be an intermittent issue and the images have worked before and after the quiz. Unfortunately we don't seem to be able to replicate it at the moment. Has anyone else come across this sort of issue?



Best wishes

Julie



Julie Voce

E-Learning Services Manager

ICT

Imperial College London

Level 4, Sherfield Building

Exhibition Road

London SW7 2AZ



Tel:  +44 (0)20 7594 6293

Mob: +44 (0)7872 850246

Email: [log in to unmask]<mailto:[log in to unmask]>



Note: My working days are Monday - Thursday.



------------------------------



Date:    Tue, 18 Nov 2014 16:36:42 +0000

From:    "Voce, Julie K" <[log in to unmask]>

Subject: Re: Images stop working in quizzes



Thanks Alison. We have done that on some courses, but it's odd that the images display for some users without that permission being added and then don't display for other users.



Best wishes

Julie



-----Original Message-----

From: Blackboard/Courseinfo userslist [mailto:[log in to unmask]] On Behalf Of Alison Christie

Sent: 18 November 2014 12:18

To: [log in to unmask]

Subject: Re: Images stop working in quizzes



Hiya,



We first experienced this problem when we migrated from WebCT to Blackboard SP8. We are now on BB April 2014 release and no longer experience this issue. We resolved it by adding students to the permissions of the image file in Course Files. The easiest approach would be to ensure instructors create a folder in Course Files for all images that will be used and add students to have read access to that folder.



We also recall issues with images being attached instead of embedded in the text editor.



Hope that helps



Alison



------------------------------



Date:    Tue, 18 Nov 2014 16:40:11 +0000

From:    Graeme Boxwell <[log in to unmask]>

Subject: Re: Images stop working in quizzes



We have had an ongoing issue with this for some time. We also add students to the permissions as discussed previously. It's been raised with Blackboard but we haven’t had any resolution.





Graeme Redshaw-Boxwell



Development Officer

Learning and Teaching Development Service Ground Floor, King George VI Building, Newcastle University

NE1 7RU

United Kingdom



Tel: 0191 208 3903



https://blogs.ncl.ac.uk/eportfolio/









>-----Original Message-----

>From: Blackboard/Courseinfo userslist [mailto:BLACKBOARD- 

>[log in to unmask]] On Behalf Of Voce, Julie K

>Sent: 18 November 2014 16:37

>To: [log in to unmask]

>Subject: Re: Images stop working in quizzes

>

>Thanks Alison. We have done that on some courses, but it's odd that the 

>images display for some users without that permission being added and 

>then don't display for other users.

>

>Best wishes

>Julie

>

>-----Original Message-----

>From: Blackboard/Courseinfo userslist [mailto:BLACKBOARD- 

>[log in to unmask]] On Behalf Of Alison Christie

>Sent: 18 November 2014 12:18

>To: [log in to unmask]

>Subject: Re: Images stop working in quizzes

>

>Hiya,

>

>We first experienced this problem when we migrated from WebCT to 

>Blackboard SP8. We are now on BB April 2014 release and no longer 

>experience this issue. We resolved it by adding students to the 

>permissions of the image file in Course Files. The easiest approach 

>would be to ensure instructors create a folder in Course Files for all 

>images that will be used and add students to have read access to that folder.

>

>We also recall issues with images being attached instead of embedded in 

>the text editor.

>

>Hope that helps

>

>Alison



------------------------------



End of BLACKBOARD-USERGROUP Digest - 17 Nov 2014 to 18 Nov 2014 (#2014-4)

*************************************************************************



Top of Message | Previous Page | Permalink

JiscMail Tools


RSS Feeds and Sharing


Advanced Options


Archives

July 2019
June 2019
May 2019
April 2019
March 2019
February 2019
January 2019
December 2018
November 2018
October 2018
September 2018
August 2018
July 2018
June 2018
May 2018
April 2018
March 2018
February 2018
January 2018
December 2017
November 2017
October 2017
September 2017
August 2017
July 2017
June 2017
May 2017
April 2017
March 2017
February 2017
January 2017
December 2016
November 2016
October 2016
September 2016
August 2016
July 2016
June 2016
May 2016
April 2016
March 2016
February 2016
January 2016
December 2015
November 2015
October 2015
September 2015
August 2015
July 2015
June 2015
May 2015
April 2015
March 2015
February 2015
January 2015
December 2014
November 2014
October 2014
September 2014
August 2014
July 2014
June 2014
May 2014
April 2014
March 2014
February 2014
January 2014
December 2013
November 2013
October 2013
September 2013
August 2013
July 2013
June 2013
May 2013
April 2013
March 2013
February 2013
January 2013
December 2012
November 2012
October 2012
September 2012
August 2012
July 2012
June 2012
May 2012
April 2012
March 2012
February 2012
January 2012
December 2011
November 2011
October 2011
September 2011
August 2011
July 2011
June 2011
May 2011
April 2011
March 2011
February 2011
January 2011
December 2010
November 2010
October 2010
September 2010
August 2010
July 2010
June 2010
May 2010
April 2010
March 2010
February 2010
January 2010
December 2009
November 2009
October 2009
September 2009
August 2009
July 2009
June 2009
May 2009
April 2009
March 2009
February 2009
January 2009
December 2008
November 2008
October 2008
September 2008
August 2008
July 2008
June 2008
May 2008
April 2008
March 2008
February 2008
January 2008
December 2007
November 2007
October 2007
September 2007
August 2007
July 2007
June 2007
May 2007
April 2007
March 2007
February 2007
January 2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000


JiscMail is a Jisc service.

View our service policies at https://www.jiscmail.ac.uk/policyandsecurity/ and Jisc's privacy policy at https://www.jisc.ac.uk/website/privacy-notice

Secured by F-Secure Anti-Virus CataList Email List Search Powered by the LISTSERV Email List Manager