JiscMail Logo
Email discussion lists for the UK Education and Research communities

Help for WEBPA Archives


WEBPA Archives

WEBPA Archives


WEBPA@JISCMAIL.AC.UK


View:

Message:

[

First

|

Previous

|

Next

|

Last

]

By Topic:

[

First

|

Previous

|

Next

|

Last

]

By Author:

[

First

|

Previous

|

Next

|

Last

]

Font:

Monospaced Font

LISTSERV Archives

LISTSERV Archives

WEBPA Home

WEBPA Home

WEBPA  March 2014

WEBPA March 2014

Options

Subscribe or Unsubscribe

Subscribe or Unsubscribe

Log In

Log In

Get Password

Get Password

Subject:

Re: SV: SV: SV: LDAP integration with WebPA v2

From:

SAHOTA Jaswinder <[log in to unmask]>

Reply-To:

WebPA <[log in to unmask]>

Date:

Wed, 5 Mar 2014 11:53:39 +0000

Content-Type:

text/plain

Parts/Attachments:

Parts/Attachments

text/plain (191 lines)

Hi

Could someone please remove me from the mailing list?

Many thanks
Jas

-----Original Message-----
From: WebPA [mailto:[log in to unmask]] On Behalf Of Stephen P Vickers
Sent: 05 March 2014 11:47
To: [log in to unmask]
Subject: Re: SV: SV: SV: LDAP integration with WebPA v2

The tool_consumer_instance_guid launch parameter is required by the
WebPA plugin. This should be sent by Moodle automatically, which
version are you running? Moodle refers to it as the Organization ID in
its "English (en)" interface and defaults to the server's domain name.
This works for me in Moodle 2.5 and 2.6.

If you need to disable this requirement change the value of the
protected field in the lti_consumer database table from 1 to 0.

Stephen

On 05/03/2014 10:49, Troels Jon Bugge wrote:
> I get "Error: A tool consumer GUID must be included in the launch request." when debugging.
>
>
> Troels
>
>
>
>
> -----Oprindelig meddelelse-----
> Fra: WebPA [mailto:[log in to unmask]] På vegne af Stephen P Vickers
> Sendt: 5. marts 2014 09:47
> Til: [log in to unmask]
> Emne: Re: SV: SV: LDAP integration with WebPA v2
>
> Modules are created automatically when you launch from a VLE. To get a more detailed error message on launch, include a custom parameter named "debug" with a value of "true".
>
> Stephen
>
> On 05/03/2014 08:43, Troels Jon Bugge wrote:
>> I have now installed the LTI Connector on the WebPA server. The LTI Admin settings is available from the menu in WebPA so the mod is successfully installed.
>>
>> I made a new source with a key and a secret and enabled it. But when I try to change source and select the new source I just created, I get an error "No modules exist for this source". I looked at your documentation and came across this; "When a module is selected which provides support for the unofficial LTI memberships service, the sync data menu option will appear in the Admin menu." - How do I make a module which is provides support for LTI?
>>
>> In Moodle I've installed the basic LTI mod and created the activity and provided it with the settings (key, secret, toolname and tool url) which I typed in when creating the source in WebPA. I followed the description you have provided in the "WebPA-Moodle2"-documentation. When I add the WebPA tool to a course and try to access it, the WebPA site pops up as expected, but I get and error saying; "Error: Sorry, there was an error connecting you to the application.". The same error I get if I access the LTI-mod directly at http://my.domain.com/webpa/mod/lti/index.php. Could this error be related with the fact that there is no module associated with the LTI-mod?
>>
>> All the changes you suggested when tried LDAP-configuration I have changed back to the original settings.
>>
>>
>>
>> Med venlig hilsen/Kind regards
>>
>> Troels Bugge
>> IT-medarbejder/IT-employee
>> AARHUS MASKINMESTERSKOLE
>>
>> Direkte tlf./Phone: +45 4122 7164
>>
>> www.aams.dk
>>
>>
>>
>>
>> -----Oprindelig meddelelse-----
>> Fra: WebPA [mailto:[log in to unmask]] På vegne af Stephen P Vickers
>> Sendt: 4. marts 2014 15:13
>> Til: [log in to unmask]
>> Emne: Re: SV: LDAP integration with WebPA v2
>>
>> If you're getting a blank page I strongly suspect you should also be getting an error message in the PHP log files; if not, ensure that PHP error logging is turned on. Most likely there is a syntax error in one of the PHP files. Sorry, I do not have access to an LDAP server to test this at my end.
>>
>> If you're looking to integrate with Moodle then I would definitely recommend that you look at using LTI; the connector can be found at:
>>
>> http://www.spvsoftwareproducts.com/php/webpa-lti/
>>
>> and if you're interested in a solution which allows the synchronising of enrolments and groups then check the guide available from:
>>
>> http://celtic-project.org/Project_blog/2013/06/WebPA_and_Moodle_2
>>
>> Stephen
>>
>> On 04/03/2014 13:52, Troels Jon Bugge wrote:
>>> Hi Stephen,
>>>
>>> Thank you for your response.
>>>
>>> 1. $LOGIN_AUTHENTICATORS[] = 'LDAP'; is not commented out.
>>> 2. I replaced the two lines. Also tried changing the "displayname" and "givenname".
>>> 3. I deleted (outcommented) the function 4. copied the new
>>> class_ldap_authenticator.php to the directory
>>>
>>>
>>> When I try to login I'm forwarded to login_check.php which gives me a
>>> blank page so no luck :(
>>>
>>> The WebPA is also to be integrated with Moodle, so maybe there is an easier way to get this working? Maybe without getting it connected to LDAP but just Moodle.
>>> I have read that you also have developed a LTI Connecter which can be used with Moodle - could that be a solution to the problem?
>>>
>>> Unfortunately I'm not able to find documentation to get LTI Connecter for WebPA v2 integrated with Moodle. Do you know of any documentation?
>>>
>>>
>>> Med venlig hilsen/Kind regards
>>>
>>> Troels Bugge
>>> IT-medarbejder/IT-employee
>>> Aarhus School of Marine and Technical Engineering
>>>
>>> Direkte tlf./Phone: +45 4122 7164
>>>
>>> www.aams.dk
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> -----Oprindelig meddelelse-----
>>> Fra: WebPA [mailto:[log in to unmask]] På vegne af Stephen P
>>> Vickers
>>> Sendt: 4. marts 2014 14:21
>>> Til: [log in to unmask]
>>> Emne: Re: LDAP integration with WebPA v2
>>>
>>> I believe that the last time I tried using LDAP it was working; try making the following changes:
>>>
>>> 1. inc_global.php: ensure the following line is not commented out:
>>>
>>> $LOGIN_AUTHENTICATORS[] = 'LDAP';
>>>
>>> 2. inc_global.php: replace the following lines:
>>>
>>> $LDAP__INFO_REQUIRED = array('displayname','mail','sn'); // Name of
>>> attribute to use to check user type (via function below)
>>> define('LDAP__USER_TYPE_ATTRIBUTE', 'description');
>>>
>>> with
>>>
>>> // Mapping of LDAP server attribute names (WebPA name => LDAP
>>> attribute
>>> name)
>>> $LDAP_INFO_PARAMETERS = array('forename' => 'displayname',
>>> 'lastname' => 'sn',
>>> 'email' => 'mail'
>>> );
>>> (Note that the above LDAP attribute names may need to be adjusted to
>>> fit the names used by your LDAP server. For example, I think I had
>>> to use "givenname" for "displayname" for one LDAP server.)
>>>
>>> 3. inc_global.php: delete the get_LDAP_user_type() function.
>>>
>>> 4. class_ldap_authenticator.php: replace with the attached copy.
>>>
>>> Stephen
>>>
>>> On 04/03/2014 12:30, Troels Bugge wrote:
>>>> Hi everybody,
>>>>
>>>> I have installed WebPA and would like to integrate it with our LDAP. I have tried almost every setting I can think of, but I have had no succes with the integration. From what I can read from the errors I have established connection to our LDAP (im not presented with a connection error), I get a "Your username and password were rejected. Please check your details and try again.", when I tried logging in with a LDAP user. If I use the local db user, the login is successful.
>>>>
>>>> So here's my questions :)
>>>>
>>>> Have anybody successfully made the integration with LDAP using WebPA v2?
>>>> If so, are there any specific modifications I have to do ind our LDAP to get it working?
>>>>
>>>> My ldap configurations are the following:
>>>>
>>>> define(LDAP__HOST', "myldap.my.domain.com"); define(LDAP__PORT',
>>>> 3268); define(LDAP__USERNAME_EXT', [log in to unmask]);
>>>> define(LDAP__BASE', 'dc=my dc=domain dc=com'); define(LDAP__FILTER',
>>>> 'name={username}*'); define(LDAP__USER_TYPE_ATTRIBUTE',
>>>> 'description'); define(LDAP__DEBUG_LEVEL', 7);
>>>> define(LDAP__AUTO_CREATE_USER', TRUE);
>>>>
>>>> I would appreciate any help :)
>>>>
>>>> Thank you!
>>>>
>>>> Regards,
>>>> Troels Jon Bugge
>>>> Aarhus School of Marine and Technical Engineering Aarhus, Denmark
>>>>
>>>
>>
>

The information in this email is confidential and is intended solely for the addressee. Access to this email by anyone else is unauthorised.

If you are not the intended recipient, any disclosure, copying, distribution or any action taken or omitted to be taken in reliance on it, except for the purpose of delivery to the addressee, is prohibited and may be unlawful. Kindly notify the sender and delete the message and any attachment from your computer.

Top of Message | Previous Page | Permalink

JiscMail Tools


RSS Feeds and Sharing


Advanced Options


Archives

April 2019
March 2019
February 2019
January 2019
December 2018
November 2018
October 2018
September 2018
August 2018
July 2018
June 2018
May 2018
April 2018
January 2018
November 2017
August 2017
July 2017
June 2017
May 2017
April 2017
March 2017
February 2017
January 2017
December 2016
November 2016
October 2016
September 2016
August 2016
June 2016
May 2016
April 2016
March 2016
February 2016
January 2016
December 2015
November 2015
October 2015
September 2015
August 2015
July 2015
June 2015
May 2015
April 2015
March 2015
February 2015
January 2015
December 2014
November 2014
October 2014
September 2014
August 2014
July 2014
June 2014
May 2014
April 2014
March 2014
February 2014
January 2014
December 2013
November 2013
October 2013
September 2013
August 2013
June 2013
May 2013
April 2013
March 2013
February 2013
January 2013
December 2012
November 2012
October 2012
September 2012
August 2012
July 2012
June 2012
April 2012
March 2012
February 2012
January 2012
December 2011
November 2011
September 2011
August 2011
July 2011
June 2011
May 2011
April 2011
March 2011
February 2011
January 2011
December 2010
November 2010
October 2010
September 2010
August 2010
July 2010
June 2010
May 2010
April 2010
March 2010
February 2010
January 2010
December 2009
November 2009
October 2009
September 2009
August 2009
July 2009
June 2009
May 2009
April 2009
March 2009
February 2009
January 2009
December 2008
November 2008
October 2008
September 2008
June 2008
May 2008
April 2008
February 2008
December 2007
November 2007
October 2007
September 2007
August 2007
July 2007
June 2007
May 2007
March 2007


JiscMail is a Jisc service.

View our service policies at https://www.jiscmail.ac.uk/policyandsecurity/ and Jisc's privacy policy at https://www.jisc.ac.uk/website/privacy-notice

Secured by F-Secure Anti-Virus CataList Email List Search Powered by the LISTSERV Email List Manager